İlaçlama Makinesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ekonomik zarara uğramamak için yabancı otları, hastalık ve zararlardan kurtarmak ve kaliteli, verimli bitkisel ürünler yetiştirebilmek için zirai ilaçlar uygulanıyor. Bu zirai ilaçlar bitkisel ürünlere ilaçlama makinesi ile püskürtülerek uygulanıyor. Bitkisel ürünleriniz için kaliteli ve güvenilir bir uygulama yapmak istiyorsanız Stihl marka ilaçlama makinelerini tercih edebilirsiniz.
Peki, ilaçlama makinesi kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Hadi, gelin bu önemli detayları birlikte inceleyelim.
İlaçlama Yapmaya Nasıl Karar Verilir?
Bitkisel ürün yetiştirilen alanlarda; zararlı, yabancı ot veya hastalık tespit edildiği durumlarda, teşhis için teknik bir kurumdan yardım alabilirsiniz. Bu aşamada biyolojik, kültürel ve mekanik yöntemler denenerek durum tespit ediliyor. Eğer bu yöntemler yetersiz kalırsa, kimyasal ilaçlama yapmaya karar veriliyor.
İlaç Nasıl Seçilir?
İlacın etiketine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Etiketin üzerinde; numarası, imal tarihi, ruhsat tarihi, seri numarası yazması gerekiyor. İlacın son kullanma tarihi de çok önemli… Ambalajı akmış, hasarlı veya açılmış ise bu ilaçların tercih edilmemesi öneriliyor. İlacın maliyetinin ve uygulama yönteminin de mutlaka öğrenilmesi gerekiyor.
İlaçlama Makinesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Solunum yolu, ağız ve deri yolu ile organizmalara girerek etki eden zirai ilaçlar uygulanırken, havanın sıcak olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Sabah erken saatlerde ya da akşam saatlerinde ilaçlama yapmak daha iyi olacaktır.
İlaçlama yaparken; çizme ve eldiven giyilmeli, tülbent ya da maske kullanılmalı… İlaçlama yapılamaması gereken zamanlar ise; rüzgarlı havalar, öğle sıcağının çok olduğu saatler ve yağmurdan öncedir. İlaçlama yapılacak bölgenin etrafında, arıcılık yapan kişi veya işletmeler varsa ilaçlamadan önce bilgilendirilmeleri gerekiyor.
İlaçlar zamanında ve verilen dozlarda kullanılmalı ve hasat ile son ilaçlama arasında geçen süreye dikkat edilmesi gerekiyor. Stihl marka ilaçlama makinenizi kullandıktan sonra biten ilacı açıkta bırakmamaya özen gösterilmeli ve ilaç suya, dereye atılmamalıdır. İlacın, toprağa gömülmesi önerilir.
İlaçlamadan Sonra Ne Yapılmalıdır?
El ve yüz sabunlu su ile iyice yıkanmalıdır. İlaçlama yaparken veya bittikten sonra, baş ağrısı, baş dönmesi, terleme, mide bulanması, göz kapağında yorgunluk hissi, göz kararması hissedildiğinde, zehirlenme olduğunu anlayıp hemen doktora gidilmelidir.
İlaçlama makinesi alamaya karar verdiyseniz ve bunun için araştırmalar yapıyorsanız, ilaçlama makinesi fiyatları, makinenin modeline ve kapasitesine göre değişiklik gösterdiğini bilmeni gerekiyor. Siz de ürünlerinizin sağlıklı yetişmesini istiyorsanız, Malatya Stihl Yetkili Bayi ve Servis Karacalar Ticaret ile iletişime geçerek piyasadaki en son modellere sahip, en uygun ilaçlama makinesi fiyatları bulunup güven ile satın alınabilirsiniz